checkered-flags5
 • Club Info
 • Verslagen

3de Offroad Clubwedstrijd 2016

3de Offroad Clubwedstrijd 2016

Zondag 17 juli is alweer de 3de offroadwedstrijd gereden. De dag begon met een vochtige baan, dat veranderde snel toen de zon lekker ging schijnen. Na 3 kwalificaties werd de balans opgemaakt en werd er door de rijders de energiereserves aangevuld om de finales te rijden.

In de B-Finale was het steeds spannend voor in het veld. Jos en Rogé vochten in de eerste 2 finales flink met elkaar, erg leuk om te kijken, in de laatste finale had harry de snelheid er goed in en bemoeide zich ook in dit gevecht.
In de A-Finale waren er in het midden van het veld leuke gevechten te zien, een aantal rijders is zeer aan elkaar gewaagd, op het scherpst van de snede maar o zo fair, mooi om te zien dat iedereen elkaar de race gunt ook al word er soms een foutje gemaakt, chapeau! 
Afinale: 1. Patrick 2. Robbert 3. Radboud

17 6 16 A final ranking
Bfinale: 1. Jos 2. Rogé 3. Harry

 

17 6 16 B finale ranking

17-6-16 P817-6-16 P217-6-16 P117-6-16 P3

17-6-16 P417-6-16 P617-6-16 P517-6-16 P7

Verslag NK BC08 10 Mei bij MRC Real80

Het 1e NK BC08 zit er weer op, hier een stukje met de uitslagen en daarbij een bericht van John Ermen met daarin de podium foto's.

Tijdens deze mooie dag ook 2 podiumplekken voor 2 van onze leden,Richard van Gelder , Max Kruse & Marco Kruse reden mee op een vrije inschrijving in de Promo klasse. 
Hierbij eindigde Marco Kruse op de 1e plek met daarachter Richard van Gelder en Dennis Verhoeven, Max Kruse sloot de rij op de 4e plek.

 Promo: 
1 Marco Kruse
2 Richard van Gelder
3 Dennis Verhoeven

Nomac: 
1 Jesse Keller
2 Stephan van Rooijen
3 Janwillem Gons

 NK: 
1 Martin Zevenhoven
2 Ad Vissenberg
3 Marcel Schouten

John en alle rijders bedankt voor de mooie dag op Real80! Wij hopen jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen.

NK BC08 PromoNK BC08 NomacNK BC08 NK
 
Sfeerfoto's van deze geweldige racedag:

Verslag NK Elektro 30-31 Augustus

De 5e Wedstrijd voor het NK elektro werd op 30-31 augustus verreden op MRC Real80.Logo Real80

Zaterdag begon de trainingsdag met wat regen waarna de baan opdroogde en er wat ronden gereden konden worden. Helaas gebeurde het die dag nog een paar keer dat de regen spelbreker moest zijn en kon er overdag weinig getraind worden. Smiddags na een uur of 4-5 kwam de zon dan toch nog tevoorschijn en konden de nog aanwezige rijders hun trainingsrondjes afleggen.

10665756 288431738011294 5967280107428149093 nZondag waren de voorspellingen helaas weer niet al te best en begon de dag half nat, met nog wat meer regen in het vooruitzicht werd de truckendoos van alle rijders aangesproken en werd er naar hartelust geknutseld om de autos toch wat waterdicht te krijgen. Het is niemands hobby om in de regen een NK te verrijden maar de vindingrijkheid op een dergelijke dag laten toch zien hoe fanatiek de rijders met hun hobby bezig kunnen zijn. 

Een aantal rijders melde zich door de regen af voor de wedstrijd en met een wat uitgedund veld gingen de qualificaties en finales van start. 

De Formule 1 trapte de dag af en met 9 rijders liet deze mooie klasse zien dat niemand bang was voor een beetje water. Eric Mulder liet zoals vaker zien een kracht te zijn om rekening mee te houden en eindigde met 15 ronden, 2 rondjes voor Joop Voorn met daarna Koen Middelkoop. 

In de Stock was tijdens de ochtend uren een 5 tal deelnemers die het er op waagde en toch maar hun kwalificatie rondjes neerzetten. Het was in deze heat Tim streefkerk die aan het langste eind trok en met 19 rondjes de snelste tijd neerzette. 

De Modified klasse had met 3 dappere mannen in het veld Mitchel van Es als snelste met daarachter Rob Janssen en Niek Middelkoop.

De 2e Kwalificatie was nog een heel stuk natter, en toch liet de Formule 1 groep zich niet van de wijs brengen en liet zien dat ook met water op de baan prima gereden kon worden en de lol niet minder was! Wederom 9 man aan de start met dit keer Hampy Janssen, Joop Voorn en Patricia Wessels voor in het veld. 

De Stock groep liet de 2e kwalificatie aan zich voorbij gaan waardoor Tim Streefkerk nog steeds zijn pole positie leek te behouden. In Modified was dit precies hetzelfde verhaal, geen startende rijders.

De 3e Kwalificatie was nog steeds nat waardoor er dit keer bij de Formule 1 een aantal rijders aan de kant bleven. Mede hierdoor kon Patricia Wessels profiteren van haar goede kwalificatie en als 1e deze kwalificatie te eindigen voor de altijd sterke Joop Voorn en Eric Mulder.  In de Stock starten 2 rijders die zich nog moesten kwalificeren om mee te doen aan de finales. Bij de Modified klasse was dit hetzelfde verhaal. 

De Pole position plekken deze dag gingen naar: 

 • Formule 1: Eric Mulder
 • Stock: Tim Streefkerk
 • Modified: Mitchel van Es

De Finales gingen wederom nat van start, en ondanks deze natte dag brachten de finales toch nog spannende races voort waarbij de Pole mannen uiteindelijk hun plek vast wisten te houden en met de eerste prijzen naar huis gingen. 

Wij willen iedereen bedanken voor hun deelname aan de 5e Wedstrijd voor het NK EC10 biJ MRC Real80, wij hopen jullie een volgende keer weer te mogen verwelkomen echter dan met een stralend zonnetje!

NK ELEKTRO 2014 MRC REAL80 3Uitslag: Formule 1                     

 • 1e Eric Mulder
 • 2e Patricia Wessels
 • 3e Joop Voorn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK ELEKTRO 2014 MRC REAL80 2Uitslag: Stock

 • 1e Tim Streefkerk
 • 2e Bram Lagerwey
 • 3e Jitse Miedema

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NK ELEKTRO 2014 MRC REAL80 1Uitslag: Modified

 • 1e Mitchel van Es
 • 2e Jetze Reitsma
 • 3e Niek Middelkoop

 

 

 

Verslag: Klusdag 15 Maart 2014 MRC Real80

Op 15 Maart 2014 was het weer tijd om te klussen op Real80. Op 29-30 Maart staat alweer de eerste NK op onze baan gepland dus hoog tijd om alles weer in orde te maken voor het buitenseizoen.IMG 0780

Voorafgaand aan de klusdag zijn de meeste van onze machines weer aan de praat gemaakt door Ydo en Vincent. Hierdoor kon tijdens de klusdag gebruik worden gemaakt van de nodige machines. Ook de oude trekker doet het weer en heeft alweer wat uren trouwe dienst bewezen.

Opkomst op 15 Maart was 10 man. Helaas nog geen grote groep maar het begin is er.

Na een paar flinke stormen die eind vorig jaar aan ons land voorbij trokken is er de nodige schade ontstaan aan terrein en club faciliteiten. Door een paar omgewaaide bomen die boven op de pits terecht zijn gekomen was het noodzakelijk om een deel van het dak + spanten en balken te vervangen. Hiervoor zijn Johan en Arjan eerder al op pad geweest, een deel van de nieuwe dakplaten waren dus al ingeslagen.

Op de klusdag zelf zijn Arjan en Siert druk bezig geweest om oude kapotte  platen van het dak te verwijderen en balken en spanten te repareren. Hier en daar was ook wat laswerk van Johan nodig om dragers en spanten weer goed voor elkaar te krijgen.  na een lange dag werken is het grootste deel van de kapotte platen vervangen. Het deel aan de voorkant van de pits moet in de volgende klusdag nog gerepareerd worden. 

IMG 0777Na deze stormen is er ook veel hout op de baan gewaaid, Robbie en Sybrand hebben hun best gedaan deze allemaal te verwijderen en ook het gras heeft alweer een paar maaibeurten gehad zodat dit er weer mooi bij ligt. Marc heeft als finishing touch met de bladblazer alle kleine losse beetjes nog van de baan gehaald zodat we weer prima onze rondjes kunnen rijden.

Ook heeft Marc samen met Tim flink zijn best gedaan om de kantine van binnen goed aan te pakken en een boel spullen op te ruimen en aan kant te maken.  Voornamelijk de bar en nabije omgeving is goed aangepakt zodat er minder rommel ligt en alleen noodzakelijke dingen aanwezig zijn. Verdere selecties gedurende dit jaar zullen nog meer orde in de chaos brengen.

Reint Jan heeft tijdens de klusdag de computers in de kantine onder handen genomen en de VRC pc’s weer aan de praat gemaakt zodat men ook weer gebruik kan maken van VRC tijdens evenementen.

Peter, Hendrik en Vincent zijn druk bezig geweest om de wal achter de pits leeg te trekken. Stukken van de omgezaagde bomen lagen in de wal en een heel deel hiervan is nu in kleinere stukken gezaagd en verplaatst naar en grote bult nabij de offroad baan. Dit zal binnenkort worden opgehaald.

Ook zijn takken en ander snoeiwerk verplaatst naar een bult bij de offroad baan en zijn materialen die niet thuis horen in de wal eruit gehaald zodat dit weggebracht kan worden.

Al met al is er al heel wat werk verzet op 15 Maart waarvoor dank aan de aanwezige leden. Echter rest er nog genoeg werk voor meerder klusdagen waarbij de hulp van meer leden zeer welkom is. Met de kleine groep van de 1e klusdag kunnen we het terrein niet in top staat terugbrengen en nu we als club zelf verantwoordelijk zijn voor het terrein onderhoud is alle hulp welkom. 

 

 IMG 0801

 

IMG 0786

 

 

 

Verslag 2e Clubwedstrijd 25 Mei

Op zondag 25 Mei is de 2e clubwedstrijd van Real80 verreden. Het was een stralende dag waarbij we allemaal konden genieten van een zonnetje en een prima temperatuur. De opkomst was image-2014-05-27hierdoor ook redelijk positief. Met een 20 deelnemers over 3 klassen verdeeld was er in elke klasse voldoende opkomst om de wedstrijd te verrijden. 

In de 1/5 bigscale klasse ging de finale strijd tussen 4 deelnemers, hierbij won Chris van Zwol van een Reint-Jan Kunst welke met een wat glijdende achterkant Chris toch net niet bij kon benen. 3e werd onze nieuwe bigscale rijder Tom Folkers die toch redelijk goed rondkwam maar net als Reint-Jan nog wat werk aan zijn diff te doen heeft voor volgende keer. Dit mede doordat Renze postma uitviel omdat zijn tank voortijds leeg was.

In de 1/8 klasse was de strijd nog wat spannender, met een veld van 5 startende rijders waarbij er helaas 3 vroegtijdig uitvielen met pech waren er dan toch nog 2 rijders die de strijd konden aangaan om de 1e plek. Alfred van Dijk nam al vroeg voorsprong op de rest van het veld. Tim Klijnstra welke in de begin van de race zeer mooie battles had met Klaas lodewijks waarbij beide rijders elkaar perfect in leven lieten kwam toch uiteindelijk mooi langs Klaas. Helaas viel Klaas uit waardoor deze mooie strijd niet langer kon duren. Later in de race ging het alleen nog tussen Alfred van Dijk en Tim Klijnstra waarbij Alfred helaas door een kapotte snaar de race moest uitrijden met halve aandrijving. Hierdoor kwam rondje na rondje Tim dichterbij waardoor Tim uiteindelijk won met 67 ronden en Alfred 2e werd met 62 ronden. 

In de elektro stock klasse was het deelnemersveld 9 rijders groot. Binnen dit veld was de kwalificatie al zeer spannend waarbij Sybrand op plek 1 kwam te staan en Vincent met 8 honderste van een seconde net Martijn voorbleef. In de Finales was het Sybrand die met redelijk gemak en een rondje voorsprong de 1e plek pakte mede doordat Vincent het laatste deel van de race op zijn dak ging. Plek 3 ging in de 1e Finale naar een netjes rijdende André bos die daarmee het grooste deel van het veld achter zich liet.  In Finale 2 was het voorin van begin tot eind een spannende strijd tussen Sybrand en Vincent waarbij Sybrand won met precies 5 tiende voorsprong. In finale 3 herhaalde deze mooie strijd zich waarbij Sybrand weer won met 6 tiende voorsprong. 

 

Al met al een mooie racedag die prima verliep, op naar de volgende clubrace op Zondag 15 Juni met hopelijk een boel meer deelnemers! 

Klik op Lees meer voor een aantal foto's van de clubwedstrijd. 

Lees meer